Český strakatý pes

Vodní psí záchranář

01.07.2013 00:18

Baronek úspěšně absolvoval Víkend pro vodní psí záchranáře (20.-23.6.2013) v Herolticích a přivezl si cenný diplom !!!!!

A jak to všechno bylo? Účastnili jsme se dalšího kursu ve Škole pracovní a zábavné kynologie v Herolticích. Tentokrát jsme víceméně v Herolticích jen přespávali, neboť po tři dny se každé ráno malá skupina aut obsazená osmi natěšenými pejsky a jejich dvojnožci vydávala k vodním plochám - k Brněnské a Dalešické přehradě, kde na vymezených místech probíhal výcvik. V kursu bylo 8 pejsků, z toho 4 pokročilí a 4 začátečníci, kam jsme patřili s Baronem. Pod vedením zkušených a příjmených trenérek jsme poznávali jednotlivé disciplíny psí vodní záchranařiny. A moc se nám to líbilo. Navíc, předchozí vlna veder krásně prohřála vodu a ve dnech našeho výcviku bylo polojasno s příjemnou teplotou kolem 22 °C. Co a jak bylo je zdokumentováno v souboru fotek zde (fotky jsme si s dovolením vypůjčili od kolegů - Luboše /Bosch Black/ a Lídy /Ludmily Makkiové - makijka/ -, jež zvládli i focení a dali svolení k převedení výběru na naše stránky, původní soubory fotek jsou na FB Heroltice.

V Herolticích jsme ještě vyslechli mnoho zajímavého, jak o záchranařině, tak i o různých problémech chování pejsků (resp. páničků) a jak na to, neboť souběžně probíhal i kurs problematického chování, ale též antilovící. Rovněž jsme se viděli s Pavlou, u které jsme loni byli na agi táboře. Samozřejmě, Baronek se účastnil pověstné ranní a někdy i večerní "smečky", kde se srovnal s jedním dominantním pejsekm, pravda, jednou na pomoc přispěchal vedoucí Pavel. Důležité je, že sám žádné rvačky nevyvolává ani nevyhledává, když k nějaké dojde, neběží je zrovna řešit. Nicméně, vyhlédl si jednu psí holku, kterou vytrvale provázel (a kvůli tomu čelil i jiným pejskům), ale to vše patří k psí smečce a získání zkušeností jak se v ní pohybovat.

A tak se nám opět v Herolticích velmi líbilo. Těšíme se zase příště.

Vyhledávání